Antalya Antik Şehri, atnalı şeklindeki iki kalın duvar tarafından korunmaktadır. Bu sur şeklindeki duvarlardan biri deniz kıyısı boyundadır ve diğeri de kara tarafında bulunmaktadır. Bu duvarlara ek olarak çeşitli yerleşim birimlerini birbirinden ayıran duvarlar da vardır ve dış duvarlarda yaklaşık elli adımda bir kule bulunmaktadır. Bu duvarların yapılış tarihi antik dönemlere kadar gitmektedir. Romalılar bu Helenistik duvarların temelini atmışlar ve Selçuklular’da genişletmiş ve onarmıştır.
Duvarlar yapılırken üzerlerinde antik yazıtlar bulunan bir çok taş blok kullanılmış ve bunlar 19. yy’a kadar çok iyi korunabilmiştir. Bugün şehir içinde duvarların ancak Hıdırlık Kulesi, Hadriyan Kapısı ve Saat kulesi gibi kalıntılarına rastlanabilmektedir. Deniz tarafından kaplanan antik şehir ve duvarlar günümüzde Kaleiçi diye adlandırılmaktadır. Caddeler ve binalar hala Antalya’nın tarihini yansıtan bir çok işaretle doludur. Evlerin karakteristik yapıları Antalya’nın sadece mimari tarihi hakkında fikir vermekle kalmaz aynı zamanda bölgedeki yaşam tarzını, gelenek ve görenekleri, yaşam alışkanlıklarını en iyi şekilde yansıtır.
Sur içindeki dar sokaklar limandan yukarıya duvar boyunca uzanırlar. Yivli Minare, Keyhüsrev Medresesi, Karatay Medresesi, İskele Camii, Tekeli Mahmut Paşa Camii sur içindeki önemli tarihi eserlerden sadece bazılarıdır. Yat limanı eski şehrin gün ve gece boyunca en güzel manzaralarının izlenebileceği yerdir.
Kaleiçi restorasyon çalışmalarından dolayı Turizm Bakanlığı’na 28 Nisan 1984’de FİJET tarafından Altın Elma (Turizm Oskarı) ödülü verilmiştir.
Sosyal sorumluluk faaliyetlerimiz çerçevesinde yönetim kurulu başkanımız Kazım Yalçınoğlu önderliğinde 2003 yılında Kaleiçi Vakfı kurulmuştur. Bu vakfın amacı Antalya çevresi ile öncelikle Kaleiçi’nde varolan kültürel mirası korumak, geliştirmek, imar ve ihya etmek, tarihi yapıların restore edilmesi-onarılması, kültürel turizmin gelişmesini sağlamak ve gerekli yasal izinleri almaktır.
Buna ilaveten 14 y.y.’da inşa edilmiş olan tarihi Ahi Kızı Mescidi işletmemiz tarafından restore edilip Kaleiçi kültür mirasına yeniden kazandırılmıştır.